1-6 | 31 products
Almond oil for cooking and salads
Almond oil for cooking and salads

Physiological effects: Bőr problémák és ápolás , Emésztő rendszer problémái, Koleszterin csökkentő, Tüdő és légutak

It is one of the most exclusive vegetal oils. Reverend Kneipp has recommended consumption of the sweet oil (three-four teaspoons a day) for healing respiratory illnesses, pneumonia, stomach pain, and as purgative for children. It is highly effective in treatment of dry and sensitive skin, therefore is an important ingredient of cosmetic preparations. Sweet almond oil is abundant in vitamins (A, B1, B2, B6, E), minerals and indispensable fatty acids. Being easily adsorbed, it protects, feeds and calms the skin. Due to its long-chain molecules, it belongs to heavy oils, therefore is used for massages of long duration. Its excellent skin nutrient properties can be best valuated in treatments applied after sauna, sunbath or bathing. Softens hardened skin in the heel, sole and elbow regions. Its use is recommended for all skin types, but especially for dry skin, due to its softening, nutrient and ageing-retarding effect. Consumption of two spoonfuls of almond oil added to food or drink will reduce high blood fat levels (LDL cholesterol and tri-glycerides), reduces hunger sensation. It contributes to de-poisoning of the organism, feeds mucosa and produces a healthy, shining skin. It can be also added to salads or seeds.

Apricot seed oil for cooking and salads
Apricot seed oil for cooking and salads

Physiological effects: Bőr problémák és ápolás , Idegrendszer, Rák, Pajzsmirigy

It is a very fast tranquilizer, may also be used as soporific. It helps the thyrogenic function, it is easily adsorbed. It contains A-vitamin and B17-vitamin, known as an anticancer agent. Due to its skin regenerating effect it is preferred in cosmetic applications.

Argán olaj
Argán olaj

Physiological effects: Bőr problémák és ápolás

Az argán fa csonthéjas termésének magjaiból, hidegen sajtolással kinyert olaj az argánolaj. Az argan fa a föld egyik legidősebb fafajtája. A világon egyedül Marokkó délnyugati részén él, ellentmondva a sivatag törvényeinek. Illatos olaja Marokkó folyékony aranyának számít, mivel a betegségek megelőzésére és kezelésére szolgál, valóságos élet elixírként. Az argan olaj 80%-ban esszenciális zsírsavakból épül fel, rendkívül magas az alfa-tokoferol (természetes E-vitamin) tartalma, ezen kívül gazdag A- és D-vitaminbanban, így az összetevők magas szabadgyök megkötő tulajdonsága révén megóvja a bőrt a külső és belső károsító anyagok okozta idő előtti elváltozásoktól. Az Argán olaj általános hatásai: gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, nedvesség megkötő, revitalizáló, gombaölő, baktériumölő, vérellátást javító, sejtfalvédő, immunrendszer erősítő, intenzív zsírégető. Felhasználási területe: Fürdés, vagy tusolás után a bőrön vékony, jól befogadható réteget képez. Pattanásokra, ekcémára, neurodermitisre, leégésre fényvédő hatású, védelmet nyújt az UV- sugarak ellen ( 5-ös faktorú), érzékeny- száraz bőrre, hajhullásra, száraz, törékeny hajra (pakolásként csodákat tesz a hajjal), narancsbőr ellen, reumatikus megbetegedések ellen, antioxidáns volta miatt bizonyos daganatos megbetegedések esetén jótékony hatású, érelmeszesedésre, magas vérnyomásra, keringési zavarok esetén, szívkoszorú-ér betegség ellen, a szívinfarktus rizikójának csökkentésére. Ajánlott mennyiség: 3 teáskanál naponta, a kész ételhez fogyasztva.

Black nettle (Perilla) oil for cooking and salads
Black nettle (Perilla) oil for cooking and salads

Physiological effects: Vérkeringés, Izületi problémák, Rák, Koleszterin csökkentő, Vérnyomás , Autoimmun betegség, Szív - és érrendszer

From this cold-pressed oil, 95% is used in capsulated form as food additive. In Asia, perilla oil is used directly, too, in cooking. It is also used as major component of some dietetic drugs recommended against metabolic troubles. The oil's internal effects are extensively dealt with in the specialty literature; many beneficial effects are mentioned: it prevents repetition of heart infarct, breast cancer, rectum cancer, heals rheumatic arthritis, rectal inflammation, arteriosclerosis, autoimmune diseases. It reduces heart arrhythmia, risk of thrombosis, helps cell renewal. It was found to be especially effective in combination with phenols, C-vitamin, iron, etc. contained in red wine. Some authors have reported beneficial effects in Alzheimer disease, too. It contains high amounts (60%) of omega-3-unsaturated fatty acids, therefore it is a good substitute for fish oil in alimentation.

Black pepper oil for cooking and salads
Black pepper oil for cooking and salads

Physiological effects: Emésztő rendszer problémái

Its pleasant taste and aroma reminds one of black pepper. This oil is excellently suited for spicing meat or various other dishes. Stimulates blood circulation and digestion, normalizes sluggish bowel function and helps haematopoiesis.

Blackberry (Mulberry) seed oil for cooking and salads
Blackberry (Mulberry) seed oil for cooking and salads

Physiological effects:

It is a cooking oil of pleasant taste and aroma. It contains ingredients of beneficial effects on the heart and vascular system. It is rich in E-vitamin, thus prevents skin ageing, helps skin hydrating. It contains a high percentage of unsaturated fatty acids.