Using our Oils, we would like to give some recipe ideas to our dear customers. We have chosen a simple, everyday, but finer and healthier salad and light breakfast, a dinner recipe that can be familiar to everyone.

“Kind memories of many of us are the foods we know from our childhood.”
Hegyhát saláta

Dió ét- és saláta olaj


Preparation:
A zöldségeket megmossuk, a zöldpaprika magházát eltávolítjuk, az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, valamennyit vékony szeletekre vágjuk. A sóból ecetből, olajból készült önetettel tálalás előtt óvatosan összekeverjük.


Ingredients
20 dkg jégsaláta , 20 dkg zöldpaprika, 20 dkg alma, 5 db zsenge sárgarépa, só 2 ek. almaecet, 1 csipet őrölt fehérbors, 4 ek. dióolaj

How many person?
4 person

Prepare time
30 minutes

The picture is just for illustration

Sajtos saláta

Szőlőmag ét- és saláta olaj


Preparation:
A salátát lemossuk , vékony metéltre szeleteljük. Csíkokra vágjuk a megtisztított uborkát, répát, retket, és a sajtot. Salátaöntetet készítünk: az olajakat és az ecetet kevés sóval , mézzel éa a a finomra vágott pterezselyemmel vegyítjük, tálalás előtt ráöntjük az elkészített zöldségekre és óvatosan összekeverjük


Ingredients
1 fej saláta, 15 dkg uborka, 5 db sárgarépa, 1 csomó hónapos retek, 10 dkg ementáli sajt ,3 ek szőlőmag olaj , 2 ek. alamecet, 1 ek. fokhagymás napraforgó olaj, 1 csomó petrezselyem, 1 ek.méz

How many person?
4 person

Prepare time
30 minutes

The picture is just for illustration

Alkony saláta

Kukoricacsíra ét- és saláta olaj


Preparation:
A megtisztított zöldségeket karikákra vágjuk. Rétegezve sózva, borsozva a salátára rakjuk, tálalás előtt az ecettel elkevert mézzel és a kukoricacsíra olajjal meglocsoljuk.


Ingredients
20 dkg madársaláta, 20 dkg paradicsom, 20 dkg kígyóuborka, 10 dkg póréhagyma, 1 csomó retek, só, őrölt fehérbors, 2 ek. tárkonyecet, 2 ek. kukoricacsíra olaj, 1 ek.méz

How many person?
4 person

Prepare time
30 minutes

The picture is just for illustration

Kőrözött (lenmag olajjal!)

Lenmag ét- és saláta olaj


Preparation:
Az egészet jól kikeverjük és pirítós kenyérre kenve fogyasztjuk


Ingredients
25 dkg sovány túró, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma lereszelve, 1 tk. őrölt paprika, 1 csipet őrölt köménymag, 1 tk. pirosarany, só , őrölt bors, 1-2 ek. lenmag olaj,

How many person?
4 person

Prepare time
30 minutes

The picture is just for illustration

Tökmag krém

Héjnélküli tökmag ét- és saláta olaj


Preparation:
Az egészet jól kikeverjük és pirítós kenyérre kenve fogyasztjuk.


Ingredients
2 db. főtt burgonya, (összetörve) 5 evőkanál tökmag olaj, 2 mokk. kanál só, 1 csapott evőkanál őrölt paprika, fokhagyma (kb. 3 gerezd).

How many person?
4 person

Prepare time
30 minutes

The picture is just for illustration

Márvány saláta

Sárgabarackmag ét- és saláta olaj


Preparation:
A salátát leveleire tépkedjük, megmossuk, lecsurgatjuk, a paradicsomot, a hagymát és a retket karikára vágjuk, óvatosan összekeverjük a reszelt márványsajttal és tálalás előtt leöntjük az olajjal összekevert sóval, citromlével mézzel és borssal.


Ingredients
1 fej saláta, 30 dkg paradicsom, 2 nagy fej lilahagyma, 1 csomó retek, 10 dkg márványsajt, só ,1 db citrom, őrölt bors, 4 ek. barackmag olaj, 1 ek. méz

How many person?
4 person

Prepare time
30 minutes

The picture is just for illustration