Hidegen sajtolt olajok

Ételízesítők, Zöldségkeverékek Tovább a termékekhez
A kosár üres.
Kosár
Főoldal
Hidegsajtolás
Ismerje meg az egyedülálló hidegsajtolásos technológiánkat!

Termékeink jól szolgálják az egészséges táplálkozást. Ét- és saláta olajaink fűszerként és gyógyhatású táplálékkiegészítőként is felhasználhatók, melyek kereskedelmi forgalomban beszerezhetők. Gyógyhatású olajainkat a gyógyszer- és kozmetikai ipar területén is alkalmazzák. Évente fejlesztéseket hajtunk végre, amelyeknek következményeként garantálni tudjuk termékeink állandó, jó minőségét. Fejlesztéseinknél nemcsak a modern táplálkozástudományi ismereteket és a gazdaságosság szempontjait vesszük figyelembe, hanem a környezetvédelem követelményeit is.

Az alapanyag útja a földről a feldolgozóüzemig

A feldolgozásra kerülő magok nagy részét magyar termelőktől vásároljuk, illetve az általunk biztosított válogatott vetőmagfajtákból termeltetjük. Ennek különösen nagy a jelentősége gyógyolaj gyártásunk vonatkozásában. A betakarítás kézi vagy gépi úton történik. A tisztítást, szárítást és válogatást követően, laborvizsgálat után minősített magként kerül zárt tárolónkba, ahonnan folyamatosan, a megrendelések ütemében kerül feldolgozásra.


Napi 25 tonna az
alapanyag szükségletünk.

A feldolgozásra kerülő magok nagy részét az általunk biztosított vetőmagból termeltetjük. Ennek különösen nagy a jelentősége gyógyolaj gyártásunk vonatkozásában. A magok héjuktól megtisztítva tiszta magbélként kerülnek feldolgozásra.

A hidegsajtolásos technológia előnyei

A kinyert olajok a hidegúti eljárás miatt megőrzik eredeti vitamintartalmukat és ízanyagaikat. Az alkalmazott technológia folytán a magokban lévő valamennyi hatóanyag sértetlenül kerül át a kinyert olajba. Hőkezeléstől, oldóanyagoktól és vegyszerektől mentes, így biológiailag sokkal értékesebbek az ilyen úton előállított olajok.

HACCP minősítés

HACCP rendszerünket 2002. óta folyamatosan működtetjük.1990. évtől folyamatos exportértékesítést is folytatunk, (Olaszország, Szlovénia, Szlovákia, Románia, Svédország, Csehország) mely bizonyítja, hogy termékeink a külföldi piacokon is versenyképesek.

Biokontroll Hungaria

2007-ben bejelentkeztünk a Biokontroll Hungária ellenőrzése alá. Üzemünkben 2008. évben megkezdtük a bio tökmag olaj és a bio napraforgó olaj gyártását és forgalmazását.