Gyártástechnológia

Ismerje meg az egyedülálló hidegsajtolásos technológiánkat!

Termékeink jól szolgálják az egészséges táplálkozást. Ét- és saláta olajaink fűszerként és gyógyhatású táplálékkiegészítőként is felhasználhatók, melyek kereskedelmi forgalomban beszerezhetők. Gyógyhatású olajainkat a gyógyszer- és kozmetikai ipar területén is alkalmazzák. Évente fejlesztéseket hajtunk végre, amelyeknek következményeként garantálni tudjuk termékeink állandó, jó minőségét. Fejlesztéseinknél nemcsak a modern táplálkozástudományi ismereteket és a gazdaságosság szempontjait vesszük figyelembe, hanem a környezetvédelem követelményeit is.

Az alapanyag útja a földről a feldolgozóüzemig

A feldolgozásra kerülő magok nagy részét magyar termelőktől vásároljuk, illetve az általunk biztosított válogatott vetőmagfajtákból termeltetjük. Ennek különösen nagy a jelentősége gyógyolaj gyártásunk vonatkozásában. A betakarítás kézi vagy gépi úton történik. A tisztítást, szárítást és válogatást követően, laborvizsgálat után minősített magként kerül zárt tárolónkba, ahonnan folyamatosan, a megrendelések ütemében kerül feldolgozásra.

A feldolgozásra kerülő magok nagy részét az általunk biztosított vetőmagból termeltetjük. Ennek különösen nagy a jelentősége gyógyolaj gyártásunk vonatkozásában. A magok héjuktól megtisztítva tiszta magbélként kerülnek feldolgozásra.

A hidegsajtolásos technológia előnyei

A kinyert olajok a hidegúti eljárás miatt megőrzik eredeti vitamintartalmukat és ízanyagaikat. Az alkalmazott technológia folytán a magokban lévő valamennyi hatóanyag sértetlenül kerül át a kinyert olajba. Hőkezeléstől, oldóanyagoktól és vegyszerektől mentes, így biológiailag sokkal értékesebbek az ilyen úton előállított olajok.

HACCP minősítés
  • HACCP rendszerünket 2002. óta folyamatosan működtetjük.1990. évtől folyamatos exportértékesítést is folytatunk, (Olaszország, Szlovénia, Szlovákia, Románia, Svédország, Csehország) mely bizonyítja, hogy termékeink a külföldi piacokon is versenyképesek.
Biokontroll Hungária
  • 2007-ben bejelentkeztünk a Biokontroll Hungária ellenőrzése alá. Üzemünkben 2008. évben megkezdtük a bio tökmag olaj és a bio napraforgó olaj gyártását és forgalmazását.