Pályázatunk:

 • a kedvezményezett neve: SOLIO Ét- és Gyógyolajat Gyártó és Értékesitő Kft.
 • pályázati felhívás neve, kódszáma: Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése, VP3-4.2.1-4.2.2.-2-21
 • a projekt címe: A Solio Kft. élelmiszeripari üzemének technológiai korszerűsítése
 • a projekt azonosítója: 3324563480
 • elszámolható összköltség: 228.698.880 Ft
 • vissza nem térítendő támogatás összege: 114.349.439 Ft
 • a támogatás mértéke: 50%
 • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.03.31.

Projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztést a faddi székhelyünk üzemterületén hajtjuk végre. A 1041’08 – Olaj gyártása, mint főtevékenység keretében kívánjuk a fejlesztést megvalósítani. A stratégiai cél elsősorban a magyar és nemzetközi vevők növekvő komplexitású termékek iránti igényeinek kiszolgálása. Vevőink Bio- Reform nagykerek, kozmetikai cégek, étrendkiegészítő gyártó és forgalmazó cégek. Termékeik komplexitását elsősorban a magas minőségű, de szűk paraméterezésű igények, illetve a fenntarthatóság- és nyomon-követhetőség igényeinek megfelelő alapanyagok felhasználása jellemzi. A projekt keretében szeretnénk beszerezni egy 100 Liter kapacitású CO2 szuperkritikus extrakciós berendezést, mely egy olyan hatékony és tiszta módja a kivonatok készítésének, amely megőrzi a növények természetes tulajdonságait. Szeretnénk vásárolni továbbá egy MANITOU MLT 841 145 PS teleszkópos rakodógépet, az ömlesztett és bigbag-es kiszerelésű magok, présmaradékok ki-be tárolásár. Raklapos és konténeres áru mozgatására, valamint szállító járműre történő fel és lerakásra szeretnénk vásárolni egy Toyota Tonero 02-8FGF25 hidrodinamikus hajtású homlokvillás targoncát, valamint egy VW Crafter 35 platós gépjárművet felépítménnyel, amit a kisebb mennyiségű alapanyagok, valamint a késztermékek rendszeres belföldi szállítására szeretnénk használni. Az élelmiszeripar számos területén használatosak a gőzfejlesztő berendezések, többek között az olajok feldolgozásához is. A beszerezni kívánt CERTUSS TC Junior 200 gőzfejlesztő gép egy hatékonyabb rendszert eredményez, képes pontosan meghatározott hőmérsékleten fűteni a gépeket, készülékeket, szilárd anyagokat, gázokat és folyadékokat. A fejlesztés keretében megvalósul egy 15,13 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer telepítése, továbbá az energetikai korszerűsítés keretén belül a nyílászárócsere is.

Pályázatunk:

 • a kedvezményezett neve: SOLIO Ét- és Gyógyolajat Gyártó és Értékesitő Kft.
 • pályázati felhívás neve, kódszáma: GINOP-8.3.5-18/B AZONOSÍTÓ JELŰ MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KORSZERŰSÍTÉSE CÉLÚ HITEPROGRAM
 • a projekt azonosítója: GINOP-8.3.5-18/B_3 számú
 • szerződött támogatási összege: 96.000.000 Ft
 • a támogatás mértéke: 50%
 • a projekt tervezett befejezési dátuma és a projekt megvalósítási ideje: 2022.12.09 - 2023.12.08.

Projekt tartalmának bemutatása:

A Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása, amelynek egyedi célkitűzése a finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékében hozzájutó mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztése a mikro-, kis- és középvállalkozások külső finanszírozáshoz történő hozzáférésének javítása révén. A támogatott beruházásnak olyan fejlesztést kell eredményeznie, ami javítja a technológiai felkészültséget. A Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások olyan beruházásainak a támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők.