Olajaink felhasználásával szeretnénk pár recept ötletet adni kedves vásárlóinknak. Olyan egyszerű, mindennapi, ámde annál finomabb és egészségesebb saláta és könnyű reggeli, vacsora recepteket válogattunk, ami mindenki számára ismerős lehet.

“Sokunknak jelentenek kedves emlékeket azok az ételek, amiket még gyerekkorunkból ismerünk.”
Hegyhát saláta

Dió ét- és saláta olaj


Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, a zöldpaprika magházát eltávolítjuk, az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, valamennyit vékony szeletekre vágjuk. A sóból ecetből, olajból készült önetettel tálalás előtt óvatosan összekeverjük.


Hozzávalók
20 dkg jégsaláta ,
20 dkg zöldpaprika,
20 dkg alma,
5 db zsenge sárgarépa,

2 ek. almaecet,
1 csipet őrölt fehérbors,
4 ek. dióolaj

Hány főre?
4 személyre

Elkészítési idő
30 perc

A kép csak illusztráció

Sajtos saláta

Szőlőmag ét- és saláta olaj


Elkészítés:
A salátát lemossuk , vékony metéltre szeleteljük. Csíkokra vágjuk a megtisztított uborkát, répát, retket, és a sajtot. Salátaöntetet készítünk: az olajakat és az ecetet kevés sóval , mézzel éa a a finomra vágott pterezselyemmel vegyítjük, tálalás előtt ráöntjük az elkészített zöldségekre és óvatosan összekeverjük


Hozzávalók
1 fej saláta,
15 dkg uborka,
5 db sárgarépa,
1 csomó hónapos retek,
10 dkg ementáli sajt,
3 ek szőlőmag olaj,
2 ek. alamecet,
1 ek. fokhagymás napraforgó olaj,
1 csomó petrezselyem,
1 ek.méz

Hány főre?
4 személyre

Elkészítési idő
30 perc

A kép csak illusztráció

Alkony saláta

Kukoricacsíra ét- és saláta olaj


Elkészítés:
A megtisztított zöldségeket karikákra vágjuk. Rétegezve sózva, borsozva a salátára rakjuk, tálalás előtt az ecettel elkevert mézzel és a kukoricacsíra olajjal meglocsoljuk.


Hozzávalók
20 dkg madársaláta,
20 dkg paradicsom,
20 dkg kígyóuborka,
10 dkg póréhagyma,
1 csomó retek,
só,
őrölt fehérbors,
2 ek. tárkonyecet,
2 ek. kukoricacsíra olaj,
1 ek.méz

Hány főre?
4 személyre

Elkészítési idő
30 perc

A kép csak illusztráció

Kőrözött (lenmag olajjal!)

Lenmag ét- és saláta olaj


Elkészítés:
Az egészet jól kikeverjük és pirítós kenyérre kenve fogyasztjuk


Hozzávalók
25 dkg sovány túró,
2 dl tejföl,
1 kis fej vöröshagyma lereszelve,
1 tk. őrölt paprika,
1 csipet őrölt köménymag,
1 tk. pirosarany,
só ,
őrölt bors,
1-2 ek. lenmag olaj,

Hány főre?
4 személyre

Elkészítési idő
30 perc

A kép csak illusztráció

Tökmag krém

Héjnélküli tökmag ét- és saláta olaj


Elkészítés:
Az egészet jól kikeverjük és pirítós kenyérre kenve fogyasztjuk.


Hozzávalók
2 db. főtt burgonya, (összetörve)
5 evőkanál tökmag olaj,
2 mokk. kanál só,
1 csapott evőkanál őrölt paprika,
fokhagyma (kb. 3 gerezd).

Hány főre?
4 személyre

Elkészítési idő
30 perc

A kép csak illusztráció

Márvány saláta

Sárgabarackmag ét- és saláta olaj


Elkészítés:
A salátát leveleire tépkedjük, megmossuk, lecsurgatjuk, a paradicsomot, a hagymát és a retket karikára vágjuk, óvatosan összekeverjük a reszelt márványsajttal és tálalás előtt leöntjük az olajjal összekevert sóval, citromlével mézzel és borssal.


Hozzávalók
1 fej saláta,
30 dkg paradicsom,
2 nagy fej lilahagyma,
1 csomó retek,
10 dkg márványsajt,
só ,
1 db citrom,
őrölt bors,
4 ek. barackmag olaj,
1 ek. méz

Hány főre?
4 személyre

Elkészítési idő
30 perc

A kép csak illusztráció